fbpx

Neúspešní žiadatelia o azyl a cudzinci bez povolenia na pobyt na Slovensku, ktorí nemôžu zostať na území Slovenskej republiky, nemajú finančné prostriedky a želajú si vrátiť sa zo Slovenska do krajiny pôvodu, nájdu informácie o pomoci na novej webovej stránke IOM Slovensko www.avr.iom.sk.

IOM - Obrazovka homepage webovej stránky programu AVRR

Pomoc cudzincom pri návrate aj po návrate zo Slovenska domov poskytuje IOM Slovensko v rámci programu asistovaných dobrovoľných návratov a reintegrácií (AVRR). Všetky služby IOM v programe AVRR sú pre cudzincov bezplatné.

Na stránke získate informácie v slovenskom, anglickom, ruskom a srbskom jazyku:

  • Pre koho je program určený,
  • aké služby IOM ponúka záujemcom o návrat,
  • praktické informácie, napr. ako prebieha návrat krok za krokom, ako dlho trvá návrat alebo čo robiť, ak nemáte platný cestovný doklad,
  • odpovede na často kladené otázky o návrate a službách IOM,
  • zaujímavé príbehy migrantov z rôznych krajín, ktorí sa vrátili domov s pomocou IOM.

Okrem webovej stránky môžete získať informácie o pomoci pri návrate domov a kontaktovať IOM aj osobne v kanceláriách IOM na Grösslingovej 35 v Bratislave a na Poštovej 1 v Košiciach, prostredníctvom zvýhodnenej telefónnej linky 0850 211 262, e-mailovej adresy Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo cez Facebook, WhatsApp a Viber.

Užitočné informácie nájdu na stránke aj príslušníci cudzineckej polície, pracovníci migračného úradu, mimovládnych organizácií a ďalší, ktorí prichádzajú do kontaktu s cudzincami a potrebujú získať prehľad o pomoci IOM cudzincom pri návrate do krajiny pôvodu.

Zdieľajte prosím webovú stránku www.avr.iom.sk medzi tými, ktorí by pomoc s návratom zo Slovenska domov mohli potrebovať.

Ďakujeme vám – IOM Slovensko.

logo isf amif fareb sk

Dobrovoľný návrat a reintegrácia v krajine pôvodu (individuálny projekt). Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu (AMIF). Fondy pre oblasť vnútorných záležitostí.