Bratislava, 23. augusta 2021 – Odborníci z 15 krajín vystúpia 24. – 26. augusta 2021 na ôsmom ročníku Vzdelávacieho seminára EMN o migrácii, ktorého strešnou témou je Migrácia v multilaterálnom svete. Online seminár organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako koordinátor Európskej migračnej siete (EMN) na Slovensku.

Bratislava, 13. júla 2021 – Slovensko nebýva prvou voľbou pre cudzincov, ktorí migrujú za prácou. Vyplýva to z online prieskumu Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) medzi občanmi z krajín mimo EÚ/EHP, ktorí v posledných dvoch rokoch boli alebo sú zamestnaní na Slovensku.

Bratislava, 4. mája 2021 – Cudzinci prichádzajúci na Slovensko najčastejšie potrebujú pomôcť s prvými krokmi pri získaní povolenia na pobyt a hľadajú, ako sa zorientovať v náročných administratívnych postupoch a legislatíve. Vyplýva to z údajov Migračného informačného centra IOM (MIC), ktoré otvorila Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) na Slovensku už v apríli 2006.

Bratislava, 29. marca 2021 – Mobilná aplikácia SAFE Travel & Work Abroad upozorňuje na riziká obchodovania s ľuďmi a radí čo robiť, keď sa ocitnete v núdzi. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) rozšírila aplikáciu o štyri ďalšie jazykové verzie.

Bratislava, 10. novembra 2020 – Filmový festival Jeden svet premietne dokumentárny film Jednosmerný lístok o utečencoch, ktorí stoja pred veľkou životnou zmenou. S témou filmu je spojená aj diskusia o živote v utečeneckom tábore a o tom, ako im môžeme aj my pomôcť. Film aj diskusia budú dostupné online 11. novembra 2020.

Bratislava, 5. august 2020 – Dôležité informácie o rôznych oblastiach života a pobytu cudzincov na Slovensku si na webovej stránke Migračného informačného centra IOM (MIC) www.mic.iom.sk od roku 2006 vyhľadalo už vyše milión návštevníkov.

Bratislava, 25. júna 2020 – Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) Slovensko od 25. júna 2020 poskytuje občanom Spojeného kráľovstva informácie a praktickú pomoc pri registrácii ich pobytu na území Slovenskej republiky. Zmeny v podmienkach na pobyt na Slovensku vyplývajú pre občanov Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska z odchodu ich krajiny z Európskej únie.

Bratislava, 10. decembra 2019 – Jediné premietanie filmu Stranger in Paradise (Cudzinec v raji) na Slovensku v roku 2019 a následnú diskusiu s hosťami z Nepálu, Kazachstanu a Ukrajiny organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v stredu 11. decembra o 18. hodine v Kine Lumière v Bratislave.

Bratislava, 16. septembra 2019 – Cudzinci, ktorí sa na Slovensku ocitli v neriešiteľnej situácii a rozhodnú sa pre návrat domov, nájdu informácie o pomoci aj na novej webovej stránke www.avr.iom.sk.

Bratislava, 16. augusta 2019 – 15 domácich a zahraničných odborníkov vystúpi na siedmom ročníku Vzdelávacieho seminára EMN Dopady a príležitosti medzinárodnej migrácie, ktorý organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) ako koordinátor Európskej migračnej siete (EMN) na Slovensku 20. – 22. augusta 2019 v Bratislave.