fbpx

V októbri 2018 a v marci 2019 zorganizovalo Migračné informačné centrum IOM (MIC) v Žiline, Trnave, Prešove a Martine verejné podujatia Aj my sme tu doma – ako sa žije cudzincom na Slovensku s diskusiami, filmami s príbehmi cudzincov, výstavou a gastronomickou špecialitou.

V diskusii sme na podujatiach privítali zaujímavých hostí pôvodom z Afganistanu, Iraku, Kene a Somálska, ktorí priblížili svoje životné príbehy späté so Slovenskom a dôvody, prečo sa rozhodli v našej krajine zostať. Diskusiu dopĺňali krátke filmy s ďalšími príbehmi cudzincov žijúcich na Slovensku. Fotografická výstava priblížila návštevníkom podujatí život v Afganistane a na záver sme ochutnali gastronomickú špecialitu Mantu zo Strednej Ázie, podávanú s tradičným afganským čajom.

MIC IOM - Foto z diskusie Aj my sme tu doma v októbri 2018 v Malom Berlíne v Trnave

MIC IOM - Foto z ochutnávky špeciality Mantu počas diskusného večera Aj my sme tu doma v októbri 2018 v Malom Berlíne v Trnave

Podujatia Aj my sme tu doma uskutočnilo MIC v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie, v Malom Berlíne v Trnave, v Christianii v Prešove a v kultúrnom centre Barmuseum v Martine.

Pozrite si videozáznam – Diskusný večer Aj my sme tu doma v marci 2019 v Martine:

Záznam: Televízia Turiec.

Logo ISF-AMIF

Migračné informačné centrum IOM na podporu integrácie cudzincov na Slovensku (Fáza IX, individuálny projekt). Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu. Fondy pre oblasť vnútorných záležitostí.