fbpx

Pozývame vás na večerný program Vzdelávacieho seminára EMN o migrácii, ktorý poskytne pohľad na životy utečencov. Pri príležitosti Svetového dňa utečencov, ktorý sa každoročne koná 20. júna, si počas seminára aj my pripomenieme odvahu desiatok miliónov ľudí, ktorí opustili svoje domovy a blízkych kvôli prenasledovaniu, konfliktom či porušovaniu ľudských práv. Večerný program je bezplatný. Rezervujte si lístky na Diskusný večer EMN s hrou Divadla Nová scéna: Domov, kde je ten tvoj? a premietanie filmu Starý dub.

V rámci jubilejného 10. ročníka Vzdelávacieho seminára EMN o migrácii: Demýtizovanie migrácie a využitie jej potenciálu prinášame podnetný kultúrny program pre verejnosť.

 

EMNsmn iom slider banner emn educ seminar theatre 2024 sk

Diskusný večer EMN: Domov, kde je ten tvoj?

17. júna 2024 o 19.00 hod., Divadlo Nová scéna, Živnostenská 1, Bratislava

Divadelná hra Domov, kde je ten tvoj? vznikla na motívy knihy Vojna – čo keby sa stala tu? (War, what if it were here) od dánskej autorky Janne Teller. Hrajú Dávid Hartl a Michal Candrák. Divadlo bude v slovenčine so sprievodným anglickým textom v brožúrke.

Domov, kde je ten tvoj? 60 minút, réžia: Svetozár Sprušanský, slovenský jazyk

Po predstavení, o 20.15 hod. bude nasledovať diskusia s českou sociologičkou Lenkou Šafránkovou Pavlíčkovou a ďalšími hosťami. Moderovať ju bude Valon Halimi, vedúci Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) na Slovensku. Diskusia k predstaveniu bude prebiehať v angličtine s konzekutívnym tlmočením do slovenčiny.

Lístky na diskusný večer:

Vstup je zdarma. Verejnosť si môže zarezervovať vstupenky na adrese: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Pre účastníkov seminára budú vstupenky k dispozícii počas seminára.

Pošlite ďalej:

Budeme radi, ak o podujatí dáte vedieť aj vašim priateľom prostredníctvom podujatia na Facebooku

EMNsmn iom slider banner emn educ seminar film 2024 sk

Premietanie filmu Starý dub

18. júna 2024 o 19.00 hod., Kino Film Europe, Štefánikova 25, Bratislava

Film Starý dub je príbehom o dedine na severovýchode Anglicka, kde zatvorili bane a ľudia sa cítia odrezaní od systému. Mnohí odišli a kedysi prosperujúca a hrdá komunita sa snaží žiť tak, ako doposiaľ. Hnev rastie, ľudia sú zatrpknutí a strácajú nádej. Domy sú však lacné a dostupné. Vďaka tomu je dedina ideálnym miestom pre sýrskych utečencov, ktorí do krajiny prišli v posledných rokoch. Ako budú Sýrčania prijatí? A aká bude budúcnosť U Starého duba, poslednej krčmy v dedine?

Starý dub, 2023, 113 min, réžia: Ken Loach, scenár: Paul Laverty, anglický jazyk, české titulky

Lístky na premietanie:

Vstup je zdarma. Vstupenky si môžete zarezervovať online na www.kino.filmeurope.sk a vyzdvihnúť na pokladni kina, najneskôr 15 minút pred začiatkom premietania. V prípade nenaplnenia kapacity prostredníctvom online rezervácií bude možné vyzdvihnúť si zostávajúce lístky priamo na pokladni tesne pred premietaním.

Pre účastníkov seminára budú vstupenky k dispozícii počas seminára.

Pošlite ďalej:

Budeme radi, ak o podujatí dáte vedieť aj vašim priateľom prostredníctvom podujatia na Facebooku

 

Večerné podujatia sú sprievodným podujatím 10. ročníka Vzdelávacieho seminára EMN o migrácii: Demýtizovanie migrácie a využitie jej potenciálu. Seminár organizuje IOM Slovensko ako koordinátor Európskej migračnej siete (EMN) v SR. Aktivity EMN na Slovensku financuje Európska únia a spolufinancuje Ministerstvo vnútra SR.

Viac informácií nájdete na webowej stránke www.emnseminar.sk.