fbpx

Teploty okolo bodu mrazu, sneh, dážď a nepríjemné poveternostné podmienky môžu ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine sťažiť prechod cez hranice. IOM Slovensko (IOM) preto na hraničných prechodoch v Ubli, Vyšnom Nemeckom, vo Veľkokapacitnom centre v Michalovciach a v HotSpote v Košiciach zabezpečilo zimné oblečenie pre tých, ktorí ho potrebujú. 

IOM distribuuje zimné oblečenie ľuďom v núdzi na úteku z Ukrajiny. Foto © Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) 2022.

IOM distribuuje zimné oblečenie ľuďom v núdzi na úteku z Ukrajiny. IOM túto pomoc poskytuje v Ubli, Vyšnom Nemeckom, Michalovciach a Košiciach. Foto © Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) 2022.

Zimné bundy, čiapky a teplé ponožky distribuujú členovia frontline tímu IOM od decembra 2022 a do dnešného dňa odovzdali viac ako 100 kusov teplého oblečenia. Oblečenie pomohlo najmä ženám s deťmi a starším ľuďom, ktorí odchádzajú pred vojnou. Od začiatku vojny IOM dodala ľuďom v núdzi viac ako 29 tisíc kusov oblečenia v rôznych mestách na Slovensku. 

S podporou: 

logo uk fcdo web

 

logo gffo web

 

logo ro korea flag

 

logo us flag

U.S. Department of State Bureau of Population, Refugees, and Migration.