fbpx
Filmy z Global Migration Film Festival 2018 na Slovensku si pozrelo 74 divákov

Tretí ročník Global Migration Film Festival uviedol 4. a 5. decembra v Kine Lumière v Bratislave tri pozoruhodné filmy o dôvodoch migrácie do Európy, o radikálnom zásahu sýrskeho konfliktu do životov ľudí a o výzvach, ktorým utečenci čelia v neznámom prostredí v nových krajinách.

IOM - Foto z Global Migration Film Festival 2018 na Slovensku

Global Migration Film Festival organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) od roku 2016. Formát festivalu je jedinečný – Ústredie IOM každoročne vytvára novú ponuku filmov a kancelárie IOM spolu s partnermi z nich vyberú filmy pre lokálny festival, ktorý uskutočnia v svojej krajine.

Festivalové filmy na Slovensku:

IOM GMFFF 2018 - Plagát a foto z filmu Bushfallers – Na ceste za svojím snom

Bushfallers – Na ceste za svojím snom
Viac informácií o filme.

IOM GMFF 2018 - Plagát a foto z filmu Adnanov otec

Adnanov otec
Viac informácií o filme.

IOM GMFF 2018 - Plagát a foto z filmu Prehliadaní

Prehliadaní
Viac informácií o filme.

Aký bol globálny festival v roku 2018:

V roku 2018 sa festival vo svete začal 28. novembra a vyvrcholil 18. decembra na Medzinárodný deň migrantov. Viac ako 30 000 ľudí navštívilo vyše 500 projekcií niektorého zo 42 filmov z oficiálneho festivalového výberu. Filmové projekcie sa uskutočnili v 104 krajinách a 160 mestách.

Pozrite si video: https://vimeo.com/314511021/14928a7882

O festivale:

Global Migration Film Festival prináša výnimočné filmy o jednom z najväčších fenoménov súčasnosti, ktoré vás prenesú do často nepoznanej reality migrácie a s ktorými môžete spoločne hľadať odpovede na otázky: Prečo ľudia opúšťajú svoje domovy? Akým výzvam čelia počas náročnej cesty? Aký je ich život cudzincov v neznámom prostredí ďaleko od domovov a ako ich vnímajú domáci? A ako sa mení a rozdeľuje spoločnosť v krajinách pod vplyvom migrácie?

Festival organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) každý rok vo vyše 100 krajinách sveta.

Viac informácií: https://www.iom.int/global-migration-film-festival.