Bratislava, 13. októbra 2017 – Aj tento rok sa Slovensko zapája do Globálneho filmového festivalu o migrácii. Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) uvedie 15. a 16. októbra v Kine Lumière v Bratislave filmy a diskusie o živote ľudí na úteku, o príčinách, pre ktoré museli opustiť svoj domov a ako sa mení a rozdeľuje spoločnosť v krajinách Európy pod vplyvom migrácie.

Bratislava, 13. septembra 2017 – Cudzinci z ktorejkoľvek krajiny sveta môžu v novej webovej aplikácii VISA CHECK zistiť, aký typ víz a pobytu potrebujú pri vstupe do Slovenskej republiky. Aplikácia s informáciami v anglickom jazyku je voľne dostupná na webovej stránke Migračného informačného centra IOM www.mic.iom.sk.

Bratislava, 27. júna 2017 – Kilian Kleinschmidt, ktorý v Jordánsku riadil Za'atari – jeden z najväčších utečeneckých táborov UNHCR vo svete, bude v utorok 4. júla v Kine Lumière v Bratislave hosťom diskusného večera Utečenecký tábor – môj domov.

Bratislava, 10. mája 2017 – Aj v roku 2017 IOM na Slovensku poskytuje pomoc cudzincom, ktorí nemôžu alebo nechcú ostať na území Slovenska a rozhodli sa pre návrat domov.

Bratislava, 20. január 2017 – Už vyše 1 000 utečencov bolo presídlených od roku 2009 cez Núdzové tranzitné centrum v Humennom do Spojených štátov, Kanady a Nórska s pomocou Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) a jej partnerov.

Bratislava, 14. decembra 2016 – Tri unikátne dokumentárne filmy o osudoch migrantov v Afrike, na ceste do Európy a o ich živote v Európe predstaví prvý ročník Globálneho filmového festivalu o migrácii, ktorý organizuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) 15. decembra v Kine Lumière v Bratislave pri príležitosti nedeľného Medzinárodného dňa migrantov a 65. výročia svojho vzniku.

Bratislava, 17. októbra 2016 – Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) vytvorila novú mobilnú aplikáciu SAFE, ktorá formou interaktívnej hry upozorňuje na riziká obchodovania s ľuďmi.

Bratislava, 19. septembra 2016 – Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) sa dnes oficiálne stáva súčasťou systému Organizácie Spojených národov (OSN).

Bratislava, 4. júla 2016 –  V Bratislave sa 6. a 7. júla uskutoční medzinárodná konferencia o návratoch migrantov z Európskej únie: Rethinking Returns from the EU: Sustainable Returns and Cooperation with Countries of Origin, ktorú v rámci predsedníctva Slovenska v  Rade Európskej únie organizuje Európska migračná sieť (EMN).

Bratislava, 27. júna 2016 – Generálny riaditeľ Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) William Lacy Swing navštívi v utorok 28. júna 2016 Slovenskú republiku.