fbpx
Medzinárodná organizácia pre migráciu - Medzinárodná organizácia pre migráciu
Vytlačiť
Kategória: Príbehy klientov IOM
Návštevy: 10417
Ahmad z Afganistanu: V obchode s obuvou som pracoval už na strednej škole

Pán Ahmad Abassi sa v čase dospievania pustil do štúdia na strednej škole. Snažil sa získať na štúdiá peniaze a ako brigádnik si privyrábal v obchode s obuvou. Príjem mu však na štúdium nestačil a ani rodina si nemohla dovoliť financovať jeho vzdelávanie.

Ahmad opustil Afganistan a požiadal na Slovensku o azyl. Jeho žiadosť bola neúspešná. Rozhodol sa pre asistovaný návrat do Afganistanu. Po návrate domov získal od IOM podporu, z ktorej si zakúpil tovar a vstúpil do partnerstva s majiteľom obchodu s obuvou.

Ahmad získal podiel na zisku obchodu a podieľa sa na každodennej prevádzke, pričom využíva svoje stredoškolské pracovné skúsenosti z obchodu s obuvou – ako sa správať k zákazníkom, objednávať tovar a držať krok s módnymi trendmi.

Príbeh klienta IOM - Ahmad z Afganistanu

„Som šťastný, s podporou IOM som získal príjem a zo zarobených peňazí sa mi darí živiť seba a podporovať aj môjho otca. S obchodným partnerom sme si dali záväzok ďalej rozširovať podnik a investovať doň, aby sme zvýšili jeho profit,“ hovorí Ahmad.

Viac informácií, ako IOM pomáha migrantom pri návrate a po návrate zo Slovenska domov: www.avr.iom.sk.

(Mená osôb boli zverejnené s ich súhlasom. / Mená osôb boli pre ich ochranu pozmenené.)

logo isf amif fareb sk

Dobrovoľný návrat a reintegrácia v krajine pôvodu (individuálny projekt). Projekt je spolufinancovaný Európskou úniou z Fondu pre azyl, migráciu a integráciu. Fondy pre oblasť vnútorných záležitostí.

© Blank Plazart - Free Joomla! 3.0 Template 2024